Sunday, February 20, 2011

Berkampung di Tanah Perkuburan????

Manilla North Cemetery
haaa..ni la tempat tinggal hampir 10,000 penduduk di Manilla...ni antara keluarga2 yang tidak berkemampuan untuk mendapatkan tempat tinggal yg lebih selesa...remaja disini ambil upah bawa keranda hanya untuk 50 pesos...kanak2 kutip barang2 terpakai tuk dijual..bapa mereka amek upah baiki and mantain kubur2 yg duk ada kt situ..ibu plak duk "umah" jaga "umah"...hmmm...pelik tp ni la kebenaran kan...huhu...bersyukur apa yg kita miliki skrg smbil bantu insan2 yg perlukan bantuan dari kita...=)
haaa...yg duk dukung anak ni jaga kdai grocery mak mertua die..
warga emas tu bergamba kenangan bsama keranda suami die...so sweet kan..?????
kalau kat msia kanak2 suke men bola...kat manilla dieorg suke main tengkorak...urkkksss????
haaa...ni petua2 dieorg..kanak2 kena bawa keranda tu jauhkan diri dr diganggu HANTU atau roh2 jahat

AKTIVITI-AKTIVITI MENARIK YG ADA...
ade KARAOKE bersama2 death peps...penyanyi latar kot...huhuhu
Ade sekolah ade gak kelas YOGA..haha...
haaa..sambil main leh terus mintak  tips kat "mereka"..urkkksssss...aduyaiiii...
oke2..sebenarnya ni yg oked jumpe lam email dr sorang mbr ni kt opis..da lama tp td br perasan...and bile skodeng kat google...haaaaaa..gamba2 ni oked amek dr sbuah blog ni..



p/s Hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, lebih baik negeri sendiri

3 0 kumtum orkid pandai menaip:

azizul said...

macammana kalau di malaysia..tidur diantara 2batu nisan..seram ooo..ader hantu gigi tiup trompet

my latest entry:zaman retro AZURA / GILA GILA REMAJA

Sekamar Rindu said...

salam...

betapa susahnya di negara org...di negara kita x ada yang mcm ni..

OKEdChokelaT said...

@azizul : tu dah jadi cite pendekat bujang lapuk...cobaaaaaann...hehe...

SK : kite kena bersyukur pe yg kite miliki skrg...wlau xkaya tp kite ada rumah tuk bteduh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...