Friday, February 25, 2011

Kita Berbeda Tapi Sama..

Ms. Chupa Chups & Mr. Pim Pom

  Kita berbeda bila order minuman...awak order nescafe ais saya order kopi o ais..tapi kita sama bila tersenyum ketika menikmati minuman kegemaran masing2...

Kita berbeda bila  ngah drive kereta...awak nak dgr lagu indon saya suke lagu malaysia...tapi kita sama bila kita sama2 suka lagu " TAKE MY HEAR BY SOKO "...

Kita berbeda bila tengok bola...awak sokong england saye sokong belanda...tapi kita sama bila kita meroyan Spain yg julang world cup 2010...T_T

Kita berbeda bila bab makan...awak xsuke makan pedas saya xbule kalau xpedas...tapi kita sama bila kita ni jenis yg pantang nampak makanan..

Kita berbeda bila pilih nick kat FB...awak letak nama sebenar saya letak nama kurang benar...tapi kite sama bila dua2 letak in relationship..

Kita berbeda bila bab CINTA...awak kata xpayah la nak bgtau satu dunia tapi saya nak smua org tau kami ni couple...tapi kita sama bila kita rasa cinta tu wujud dlm hati..


Kita dilahirkan berbeda dengan insan yg lain..perbedaan tu yg menjadikan kita adalah kita...berbeda nya kita untuk mengisi kekurangan antara satu sama lain....


P/S " Berjarak Serasa Hilang, Bercerai Serasa Mati "

Thursday, February 24, 2011

Minum RED BULL..apa jadi???????

wahhhhhhh..2 minggu OT tiap2 hari (tp ade gak skip..mati ooo)
dalam kepala,asik nampak $$$$$$$$ jek...tapi badan kata TIDAKKKKkkkk....
ape nak buat ni..lau OT..duit dapat sakit pun dapat..lau xOT...duit xdpt sakit pun xdapat...
haihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...macam nk pilih hubby lak gaye nye...
tapi setelah di + - x bahagi (xjumpe symbol tuk bahagi..=p) ni la penyelesaian nyerrr!!!

images bile kena OT hari2...T_T
sebab xtahan..besoknyerr....time lunch turun 7E cari
RED BULL!!!!LESS SUGAR
RED BULL LESS SUGAR...caraaaaaaaaaaaaaaa...!!!!
kesan2 yg jelas kelihatan!!!!
see...BERKESAN...saya kelihatan bertenaga!!!
Tu je ENTRY mlm ni...haha..penattttt...kena OT hari2 smpai ahad...wee...T_T


P/S Kais Pagi Makan Pagi, kais Petang Makan Petang...alhamdulillah...malam xyah makan..DIET!!!!

Tuesday, February 22, 2011

love

Sepi dalam Diam♥(,o0)

♥♥♥Senyap dalam Tenang
Sunyi dalam Sayu♥(,o0)♥
♥♥♥Aman dalam Bahagia

…….♥#########♥
...…..♥#############♥
…♥###############♥
..♥#################♥………………♥###♥
..♥##################♥……….♥#########♥
….♥#################♥……♥#############♥
…….♥################♥..♥###############♥
………♥################♥################♥
………..♥###############################♥
…………..♥############################♥
…………….♥#########################♥
………………♥######################♥
………………..♥###################♥
………………….♥#################♥
……………………♥##############♥
………………………♥###########♥
………………………..♥#########♥
………………………….♥#######♥
……………………………♥#####♥
……………………………..♥###♥
……………………………….♥#♥
…………………………………♥
…………………………………♥
……………………………….♥
……………………………..♥
……………………………♥
…………………………♥
……………………….♥
…………………….♥
………………….♥
………………♥
………….♥
………♥
……♥
…..♥
……♥………………….♥…♥
……….♥………….♥…………♥
…………..♥…..♥………………♥
……………….♥………………..♥
…………….♥……♥…………..♥
…………..♥………….♥….♥
………….♥
………..♥
……….♥
………♥
………♥
……….♥
…………..♥
……………….♥
……………………..♥
………………………….♥
……………………………♥
……………………………♥
…………………………♥
…………………….♥
………………♥
………….♥
…….♥
…♥
.♥………………………..♥….♥
♥……………………..♥………..♥
.♥………………….♥…………….♥
..♥……………….♥………………♥
…♥………………………………♥
…..♥…………………………..♥
……..♥…………………….♥
………..♥……………….♥
…………..♥…………..♥
………………♥…….♥
…………………♥..♥
..................♥.........
.OKED CHOKELAT 


p/s " sayang - sayang buah kepayang, makin dipandang makin ku sayang "

Monday, February 21, 2011

Ta Kenal Maka Ta Cinta

haa..tadi wat BW tjumpe la 1 segmen ni tapiiiiiiiiiiiiiii.....Segmen ni da nak tutup...heeheee..lambat tau la...tapi cuba jugaklah nak join sb katenye ttp 22 FEb...sempat kot..hari ni baru 21FEb kan2...

jom jawab soklan nak...mcm nak amek exam  spm ni..bdebar2..heee

soklan 1) biodata cik oked......name sebenar NARLIEZA...umur...erkkkss...xbule ke biarlah rahsia???haha...saye bawah remaja atas sket dr kanak2...hehe...asal PAHANG..skrg keje kat melaka...education...hmm..rs mcm penah amek degree jek..tp knapa keje pakai diploma ea???heee...

soklan 2) parents : En.Desa ngan Puan Sidah...pet kesayagan...si kecix kat kg tuh tapi da tua dierr...tgu masa je...da sakit2 itu....LOVER....ade kot...ahaiiiii ku nak kawen ngan anak raja.....=P
si kecix
soklan 3) usia blog hampir stahun lebih kot...tp dlu xaktif...kdg2 je update...tuk tatapan sendiri2 jek..skrg baru la nak stat aktif...sb sonok baca blog org len...xtau la ape kelebihan...blog oked biase2 jek...sedap mata memandang..cewahhhhh...topic blog plak bgantung pada sumber2 alam persekitaran...masuk je ape2 yg bule di masuk...

soklan 4) pandangan tentang dunia blog skrg?????perhhh luas pemandangan...hihi..alhamdulillah..makin bkembang...bule wat side income gtu...kire berfaedah jugak la kan2....hmmm..tentang blogger2 yg di follow??ok...sumtime ade yg menarik sumtime biase2 je sumtime xkose nak layan..hehe..

soklan 5 : (alamak masa nak abes ni...cepat2)
message from new blogger????urkkkk...haaaa...jangan bhenti post entry yg menarik okeh...nanti kite terjah ramai2....weeeeeeeee

soklan 6) soklan cepumas....cara2 nak femes???ntah la...lau tau dah lama oked femes...hehe...
tapi yg penting bg semua blogger...
"JANGAN SOMBONG MENDABIK DADA DLM DUNIA BLOG NI"
1 MALAYSIA...!!!!!!!

TAG time...

p/s " bagaikan aur bergantung ke tebing bagai tebing bergantung ke aur "

Sunday, February 20, 2011

Berkampung di Tanah Perkuburan????

Manilla North Cemetery
haaa..ni la tempat tinggal hampir 10,000 penduduk di Manilla...ni antara keluarga2 yang tidak berkemampuan untuk mendapatkan tempat tinggal yg lebih selesa...remaja disini ambil upah bawa keranda hanya untuk 50 pesos...kanak2 kutip barang2 terpakai tuk dijual..bapa mereka amek upah baiki and mantain kubur2 yg duk ada kt situ..ibu plak duk "umah" jaga "umah"...hmmm...pelik tp ni la kebenaran kan...huhu...bersyukur apa yg kita miliki skrg smbil bantu insan2 yg perlukan bantuan dari kita...=)
haaa...yg duk dukung anak ni jaga kdai grocery mak mertua die..
warga emas tu bergamba kenangan bsama keranda suami die...so sweet kan..?????
kalau kat msia kanak2 suke men bola...kat manilla dieorg suke main tengkorak...urkkksss????
haaa...ni petua2 dieorg..kanak2 kena bawa keranda tu jauhkan diri dr diganggu HANTU atau roh2 jahat

AKTIVITI-AKTIVITI MENARIK YG ADA...
ade KARAOKE bersama2 death peps...penyanyi latar kot...huhuhu
Ade sekolah ade gak kelas YOGA..haha...
haaa..sambil main leh terus mintak  tips kat "mereka"..urkkksssss...aduyaiiii...
oke2..sebenarnya ni yg oked jumpe lam email dr sorang mbr ni kt opis..da lama tp td br perasan...and bile skodeng kat google...haaaaaa..gamba2 ni oked amek dr sbuah blog ni..



p/s Hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, lebih baik negeri sendiri

pangilan kecemasan!!!

kawan blogger..oked mau mintak tulun sape xplain pd oked..wut happen??????

situasi : kwn2 blog da follow oked..so oked nak follow balik..kebiasaannye oked click kat tab atas tu jek..tp mcmana nak follow if xde tab tu???huhuhu..tulun la...saye RABUN BLOG lagi..xnmpk jelas lagi...huhuhu..

yang ade tab FOLLOW

member blog yg oked nak pollow tapi xde pun tab FOLLOW tuh..huhu..cedey...

p/s pisang emas di bawa blayar, masak sebiji diatas peti, 
hutang emas boleh ku bayar, hutang budi ku bawa mati....

gulai tempoyak ikan patin



baca je tajuk tiba2 nak balik kampung..huhuhu..almaklumlah..oked asal temerloh pahang..bandar ikan patin...aduhhhhhh..besok nak cr ikan patin la..ade ke kt melaka ni???huhuhu...
oke2..kite ckp point yg penting...blog ni ade wat exchange link tp bit diff sb die guna pic kite and create link to our blog...so...xkisah la yg mna better kan..yg penting niat en.blogger ni ikhlas...hehe..meh kite semakkan blog die..weee....meh la meh la...
cik oked hate chokelat...???

p/s Orang berbudi kita berbahasa, orang memberi kita merasa”

Saturday, February 19, 2011

Daging Dendeng 2011


BAHAN-BAHAN & CARA-CARA



(daging dan halia)
bahan utama mesti la daging (300g)..dapat daging jual kt pasar malam lg best...mula2 kena la potong daging tu bentuk tiub..then rebuskan bsama sedikit halia hingga betul2 empuk...kl xempuk nanti liat bila digoreng..(air rebusan jgn dibuangtaw)..kemudian dah empuk..angkat then hiriskan nipis2 seperti gamba diatas..SETERUSNYA..
 tumbuk hirisan daging rebus td tp jgn tlalu hancur...then goreng hingga garing hirisan dgg tumbuk td....goreng garing2 aww...br bestttt....
OK..PART 1 DONE!!

PART 2 (bwg putih,bwg merah,cili kering,serai,air asam jawa,sos tiram,kicap,garam,gula,ajinomoto lau suke)
bahan-bahan utk menumis...kite perlukan..3ulas garlic 3 ulas bwg merah..20 tangkai cili kering..tumbuk bwg2 td...then blend cili kering...
masa untuk menumis!!!!!
tumis bwg2 tu hingga kekuningan kemudian msukkan serai dan cili kering yg dikisar tadi...tumis mcm biase la k..then masukkan air asam jawa dan air rebusan td...agak2 la..mcm xbiase lak kan..hehe...ok..kemudian masukkan sedikit kicap dan 3 sudu sos tiram..masukkan garam,gula n ajinomoto...setelah betul2 masak masukkan daging grg tadi..masak skejab then...
tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....siap la..jom..makan time!!!

p/s Gendang gendut tali kecapi kenyang perut sukalahhhh hati...

Friday, February 18, 2011

Doa Hendak Tidur...

ALAMAK!! jam dah pukul 1pagi...apa lagi..jom tidur...dah xlarat nak blogwalking...suke baca entry dari 
besok kena kereje lagi smpai malam (OT)
tapi meh ramai2 kite baca doa hendak masuk tidur...muge di lindungi jasad kite ketika terpisah dr roh...

سْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ


" dengan nama-MU Ya ALLAH aku hidup dan aku mati"
~amin~

Thursday, February 17, 2011

SEGMEN KHAS UNTUK BLOGGER BARU : 100 FOLLOWER KE BAWAH


P/S hehe...asik skodeng jek tiba2 teringin nk masuk lam senarai...speechless...
" buah cempedak di luar pagar..ambil galah tolong jolokkan...saya budak br blajar kalau salah minta tunjukkan"

green hornet


ENTRY pembuka & penutup...haha
ok...disebab pengaruh sahabatku cik ilan kata cite ni best giler...semalam g la dgn yg tersayang cik shero tgk cite green hornet tuh...starting cite agak slow la...tp bile da muncul watak KATO baru start BEST...rupe2nya cite green hornet ni cite bruce lee dlu2...ceq xtaw pun...hihihi...the best part for me la kan..time KATO & BRITT tu gadoh2...ending dr fighting 2 agak kelakar la rupe2nya KATO yg terer martial art n super duper genius tu xreti berenang...haha...kantoi!!!! BAD guys dlm cite ni pun kelakar..haha..sape bule pronounce Chudnofsky??chuddddd....nofffff...skyyyyyyy....hahaha...last2 sebab nak nampak menakutkan tukar nama jadi Bloodnofsky...tp mmg kejam giler ini olang lorrr...
Ok lah bagi sape2 yg belum tgk bule p tgk or tgk ni pun jadilah...review green hornet..

p/s lau cite ni oked bagi 3 1/5 star from 5....weee...

Wednesday, February 16, 2011

selamat malam





CLOSING ENRTY (opening xde trs closing..hihi)
hei...this 1 my fav song by faizal tahir....tiba-tiba teringat pada seseorg kawan lama yg pernah nyanyikan lagu ni tuk oked..now...kami da lost contact...susah kan lau kite kwn dgn org yg xreti menghargai apa itu PERSAHABATAN..ok..pada seseorg tu..hopefully die hepi dgn life die skrg bsama insan yg tercinta...wish u all the best..

p/s : ok...besok xpayah g keje...wkwkwkw..(macam bule jek..hukhukhuk)

Monday, February 14, 2011

seronok ke jadi popular sebab ramai follower????

hmmm...bila blogwalking...seronok tgk bloger2 yg rmai follower..tp nak jadi good blogger
kena ada 1rbu 2rbu follower ke??..oked  xmpai 20 pun follower...hehe..xkisah pun sebenarnya..
hummm..myb oked xtau perasaan bila jd popular dlm dunia blog ni..
agak lama la jugak oked ada blog ni cuma jrg update...
masa mula2 join blog ni semua gara2 kursus kat sekolah..depa wat psl blog...
dr stu la bjinak2 dgn dunia blog ni...oked mmg xaktif blogging ni...
tp skrg tiba2 minat ber blogging lak..hehe...agak seronok baca entry2...
suka pulak blog2 yg kreatif dan berinfomasi...
mayb blog oked ni nmpak macam blog tuk cerita2 peribadi...tapi pada oked..
blog ni diari yg boleh di simpan selagi xlupa password...haha..
well...nak tdo lah..sok keje...huhu..mayb kena OT je this 2 week...


p/s kepada yg nak follow oked it will b great honnor to me...if not,never mind i still follow u...

Saturday, February 12, 2011

Contest pic hitam putih paling cool - Reward RM100.00


join contest at

hehehe...haaa..tadaaa...pic ni plg OKD suke aw....original pic..cool kan..xyah edit2 pun..
and yg penting...mereka org tersayang OKD...LOVE u mom dad...huhu...
maafkan anaknda sebab slalu meyusahkan ayahnda dan bonda...
MAT DESA B BAKAR with his wife SIDAH BT HUSIN
ok....kalau saya dapat RM100.00 tu...."OKD nak amek cuti balik kampung ajak mak shopping"...seronoknyerrrr....


p/s bule x letak gamba sampingan????hehe..sb this pic my fav pic...weeee....
me and shiro again....=)

LOVe from heart


oked & shero

PART 1
Lau baca title mesti orang ingat ni kisah cintan2 GF & bf...SALAH SALAH SALAH...
cmni crite nya...last Thursday OKD kluar dinner wit my sayang shiro...
malam tu shiro banje OKD dinner...wahhh...masa order...mcm makan tuk 5 org...hahaha
menu kami
1) Nasi putih
2) Ikan kembung masak pedas
3) Cekodok sotong (huhu..hanyir... suppose sotong grg tepung yg ranggup..hmm tu diff. kedai   
    biase dgn kdai yg ade jual mknan seafood cam kat alai ngan umbai) 
4) Tomyam campur
5) Daging goreng kunyit
6) Telur dadar
7) Air -> fresh orange + tembikai laici (shiro kata ni air pelik...haha..)
::: then kami makan...makan...makan...urkkss...alhamdulillah...weeee.....rezeki tuk ari ini...
PART 2 
well...i got LOVE from her...thanks sayangku...muachhhh...tak sangka u betul2
belikan LOVE tu tuk i...i main2 jek..hehe...
me and shiro with LOVE
hihi sayang...i letak kt depan..besoooonya...
kite jumpe lagi yaaaa...my turn...
DOMiNO PIZZA can meh???
p/s pecah kaca pecah gelas sudah baca harap balas...eh eh...bukan2....
      " Carilah SAHABAT ketika kamu gembira bukan hanya ketika DUKA "

Friday, February 11, 2011

maulidur rasul 12 rabiulawal 1432 (15feb2011)

Assalamualaikum...
12 RABIULAWAL 1432.....
Pedulikan VALENTINE DAY...mari kite sama-sama memperingati hari kelahiran Nabi junjungan kita,Nabi Muhammad s.a.w.,bukan saja hanya menyambutnya tapi marilah kita sama-sama mengikuti segala amalan yang di amalkan baginda ketika hayatnya...OKD sebenarnya tak pandai nak berkata-kata..apatah lagi nak berbicara lebih lanjut soal ini..tapi tak salah kita berkongsi..membaca...menghayati...mendalami apa yg di sampaikan oleh Rasulullah..


ini antara link yang berkaitan dengan nabi junjungan kita...sama-sama kita hayati...

1. MAULID MERAIKAN KELAHIRAN RASULULLAH
2. Rahsia kelahiran Rasulullah S.A.W
3. Maulidur Rasul
4. Semangat perubahan sempena Maulidur Rasul
5. sinarrasul.blogspot-amalan Rasulullah S.A.W
6. Meneladani Kedermawanan Rasulullah
7. Warna-warna kesukaan Rasulullah
8. Rabiul Awwal antara kelahiran dan kewafatan Rasulullah saw

SALAM MAULIDUR RASUL.....

Friday, February 4, 2011

heart brain zero memory!

hmmm...tap tap tap..xtau nak taip ape...
pernah rasa otak kosong????im feelin it rite now..
buat ni xkena buat tu xkena...ape yg kena pun xtau...
bila hati kosong ingatlah ALLAH tapi penah x rasa bersalah???
mengingatiNYA kala kekosongan??
tapi bukan itu yg sebaik-baiknya ke?
ALLAH maha pemurah lagi maha mengasihani hambanya
manusia je xpernah rs bersyukur dgn semua tu..
tp knapa manusia termasuk aku skali sering leka??
tau benda tu salah tapi kenapa masih nak buat??
nak salahkan SYAITAN si tukang menghasut??
masa bulan yg mulia bulan ramadhan syaitan2 di ikat..tp stil manusia berbuat jahat..
ehmmm....zaman skrg syaitan xperlu berusaha kuat utk menghasut manusia...kan2?
bila AKU nak iNSAF ni??????


mari kite sama2 berdoa mendapat keredhaannya..

" Katakanlah (wahai Muhammad): "Aku berlindung kepada (Allah) Pemulihara sekalian
manusia. Yang Menguasai sekalian manusia; Tuhan yang berhak disembah oleh sekalian
manusia; Dari kejahatan pembisik penghasut yang timbul tenggelam; Yang melemparkan
bisikan dan hasutannya ke dalam hati manusia, (Iaitu pembisik dan penghasut) dari kalangan
jin dan manusia."
                                                                  (Surah an Naas:114:1-6)

surah ni mengajar kite memohon perlindungan dari bahaya batin iaitu perasaan ragu2 dan ingatan buruk
angkara jin dan syaitan. bersama kita berusaha supaya iktiqad dan amalan kita sentiasa dipelihara. 
AMIN

Thursday, February 3, 2011

contest kami pose comey


ok geng...this 1 my first contest...haha..saya baru dlm dunia BLOGGER ni..
so amek kesempatan wireless free jiran sebelah...dptlah dgn lancar update blog n join contest ni..
i choose this PIX....sebabnya...lot of bear there...haha...


"kenapa anda join contest ni..??"

reason : " saya join sebab kami pose paling comey"
tag member

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...